NZ - Het Zuidereiland deel 2 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu NZ - Het Zuidereiland deel 2 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu

NZ - Het Zuidereiland deel 2

Door: Kuarik en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Kuarik & Martijn

02 April 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Uuuuhhmmm………Fiji?

Hallo iedereen,

Tja, dat regen ons achtervolgt, wisten we, maar een overstroming en cycloon??? Door zware langdurige regenval en overstromingen in Fiji is ons reis daarnaartoe helaas geannuleerd. Dus daar zitten we dan, gestrand in Christchurch. Nu gaan bedenken wat we gaan doen, aangezien onze volgende vlucht, naar Australië, pas 11 april vertrekt. We keep you updated………

Maar natuurlijk eerst onze laatste ervaringen in NZ. Na 3 weekjes crossen door het Zuidereiland is het einde gekomen aan onze roadtrip door NZ. De reis in het Zuidereiland zijn we gestart in het kleine havenstadje Picton, natuurlijk begonnen bij een Hollandse bakkerij. Ze hadden boterkoek, speculaas, appeltaart,oliebollen enzovoort…….mmm lekker;-)

Hier in het Zuidereiland vind je veel van Abel Janszoon Tasman, een Nederlander die als eerste Europeaan aan wal kwam in Nieuw Zeeland en sprak met de Maori’s (inheemse bevolking). Door omstandigheden moest hij weer verder varen, anders spraken ze hier nu allemaal Nederlands en reden ze aan de goede kant van de weg;-) Je ziet zijn naam terug in steden, parken, meren, bergen e.d. Zo hebben we bijvoorbeeld In het noorden door het Abel Tasman National Park gewandeld (15 km…..). Een mooi park met schitterende beschutte baaien met goudgele stranden en helder blauw water.

Wat meer naar het westen veranderen de stranden in zwart lava zand. Helaas inclusief veel wind en kou aan de kust. We zijn in Punakaiki naar de Pancake Rocks gereden…….…..helaas kun je deze niet eten en was er ook geen pannenkoekenkraam;-) Dit is een mooie rotsformatie waarbij het lijkt alsof er lagen stenen op elkaar zijn gelegd. Hoe de rotsen zijn ontstaan, hebben ze nog niet kunnen achterhalen.

Het mooie aan het Zuidereiland zijn de Southern Alps, met onder andere Mount Cook en Mount Tasman. Aan de westkant van de Alps is het een stuk vochtiger en begroeider (regenwoud) en aan de oostkust van de alpen is het veel droger. Zo reden we over de Lewis Pass en dan zie je het landschap veranderen van bergen met dicht regenwoud, naar bergen met groen en droog gras en weinig bomen. Ditzelfde zie je andersom gebeuren als je over de Arthurs Pass rijdt van het oosten naar het westen. Dit is een erg mooie weg om te rijden, met mooi stops onderweg, zoals Castle Hill (mooie rosten op berghellingen, waarschijnlijk ook onderdeel van Lord of the Rings), Devils Punchbowl WaterFalls en schitterende vergezichten.

Zwemmen in de zee is wat te koud, dus hebben we een paar keer naar hot pools met thermale en zoetwaterbaden bezocht. Water van 36 tot 42 graden. Maar we hebben ook de koude kanten opgezocht van NZ; de gletsjers. We zijn onder andere gewandeld naar de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier (heeel mooi).

Waar water is, is vis, dus we zijn natuurlijk onderweg gestopt bij een Salmon Farm en hebben daar heerlijke verse zalm gekocht voor Kuarik. Martijn nam die dag een steak, tja vis is nu eenmaal niet echt zijn favoriete maaltijd;-)

Onderweg van het westen naar het zuiden, dachten we even lekker een zonnige stop te nemen en te genieten aan een leuk strandje, nou NIET DUS…………..zandvliegen! We werden er mee belaagd. Kleine rotvliegjes, die lekker aan je vastplakken en je bloed uitzuigen. Wisten niet hoe snel we de auto in moesten springen en wegwezen. We zaten onder de bultjes. En we zaten al onder de bulten van die fijne irritante muggen hier, die hebben net iets meer gif die ze in je spuiten, waarbij je er na 3 weken nog niet van af bent;-( Nou ja, liever dit allemaal, dan gebeten worden door de beestjes die in Australië rondkruipen, kan nog leuk worden;-)

In het zuiden zijn we gestopt bij Queenstown. Een gezellige stad tussen de bergen aan een groot meer met veel winkels, veel toeristen en veel buitenactiviteiten. We zijn met een gondel een berg op gegaan. Bovenop de berg heb je een geweldig uitzicht op Queenstown en de Remarkables (brede bergformatie). Met een ander gondel kan je verder naar boven voor de Skyline Luge. Dit is een leuke kartbaan (zonder motor, maar met zwaartekracht…..) met een mooi uitzicht op de stad en de bergen, terwijl je naar beneden rijdt. Martijn sjoefde naar beneden en Kuarik ging natuurlijk weer gillend en remmend. Wil natuurlijk niet van de berg af vliegen;-)

Tja toen bleek 1 van de bedden lek te zijn, haalde het net tot 4 uur ’s nachts, dus tijd om een cabin te nemen! Ook omdat het hier toch wel wat kouder is dan in het noorden. Een cabin is een klein kamertje met een bed, tafel en stoelen. Heerlijk na 5 weken tent;-)

Na Queenstown hebben we de Catlins route richting het oosten gevolgd. Een schitterende autoroute met veel natuur, ruige baaien, goudgele stranden, glooiende hellingen en wilde dieren. Onderweg hebben we van heel dichtbij zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen (zeldzame Hector Dolphins) en yellow-eyed penguins gezien.

Onze laatste mooie bezoek in Nieuw Zeeland is het Mount Cook National Park. Dit is de oostkant van de bergen waar boven wij hebben geskydived. Vanaf deze kant is de hoogste berg (Mount Cook) en grootste gletsjer (Tasman Glacier) van Nieuw Zeeland goed van dichtbij te zien. Tijdens twee wandelingen in het park hebben we gletsjermeren met drijvende ijsrotsen gezien.

Tot slot een tweetal nachten in Christchurch voor onze laatste dagen in NZ, voordat we naar Fiji vliegen………tja…..….die twee dagen kunnen er wel eens meer worden….;-)

Christchurch is 22-2-2011 getroffen door een tweetal zware aardbevingen. Als je de stad binnen rijdt, is dit nog steeds goed te zien. Nagenoeg het complete winkelcentrum is zwaar beschadigd. De meeste gebouwen zijn afgeschermd, grote gebieden zijn afgesloten en er zijn veel wegomleidingen en afzettingen. De Kiwi’s zijn wel inventief, want in het centrum is een nieuw winkelcentrum gebouwd, genaamd Re-Start. Dit is een gezellig gebied waarin winkels en eettentjes zijn gevestigd in gekleurde zeecontainers.

De Mission Impossible van Kuarik, het zien van wilde Kiwi’s has staid Impossible. Deze dieren zijn zeer schuw en zeldzaam…..dan maar een kiwi-knuffel mee naar huis;-)
Dit was onze geweldige reis in Nieuw Zeeland. We houden jullie op de hoogte over onze volgende plannen…….

• 02 April 2012 - 06:57

Mama Janny En Kees :

Wat een belevenissen en ervaringen en wat een mooie foto's, we hebben weer kunnen genieten van jullie reis door New Zeeland!
    Wat een geluk ook voor jullie nog net niet aanwezig te zijn op het tropisch Fiji eiland, gezien op CNN vanmorgen water water en nog eens water!
    Kuarik en Martijn enjoy and becareful.
    Liefs Mama en Kees

• 02 April 2012 - 18:19

Silva:

Wat een mooie foto's en wat fantastische belevenissen, ik geniet heerlijk met jullie mee!!
    En wat een geluk dat jullie al niet vertrokken waren naar de Fiji Eilanden,gelukkig maar.
    Wacht op jullie volgende avontuur,kan ik lekker mee genieten hahaa, veel plezier en pas goed op jullie zelf.. groetjes Silva xx

• 03 April 2012 - 06:37

Ralf:

WOW!!! Wat een foto's! Cool!

• 03 April 2012 - 08:25

Annelies:

hello there,
    ik vind foto 41 erg mooi!
    groetjes uit Nederland van Brent, Marco en Annelies

• 03 April 2012 - 08:58

Marijke + Ton:

Hey Kuarik en Martijn,
    Leuk om al jullie reiservaringen te lezen. Mooie foto''s ook!
    Wel spannend hoor om zo de wereld rond te reizen. Echt een unieke belevenis.
    Heel veel plezier gewenst de komende tijd!
    Groeten van Marijke en Ton

• 03 April 2012 - 18:33

Suzan&horen:

Hoi, leuk verslag weer! En super leuke foto's. Jammer geen kiwi gezien. Ook een dikke knuffel uit Nederland! -x-

• 04 April 2012 - 10:41

Eelco En Tineke:

Leuk om weer nieuwe belevenissen van jullie te lezen! En super mooie foto's erbij zodat we thuis ook mee kunnen genieten van het schitterende Nieuw-Zeeland. Balen van Fiji maar we weten zeker dat jullie wel wat anders leuks bedenken! En Martijn, als er al een kans was om ooit nog vis te leren eten, zo'n verse zalm was er zeker één!
    Veel plezier!!

Alles goed met jullie?

• 05 April 2012 - 14:55

Jw:

hey martijn,

waar is nou die kudde schapen die je jou zou gaan hoede? je weet wel van die kennis van je waar je voor ging werken waar je het over had.
    de groeten aan kuarik