Skydiving in Nieuw Zeeland
Door: Kuarik en Martijn
Blijf op de hoogte en volg Kuarik & Martijn
20 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington
Hierbij een kleine update van ons.
Op dit moment zitten we op een geweldige camping in Franz Josef. Het heet Rainforest Retreat. Het is een holiday park met motels, cabins en tentplekken midden in een regenwoudomgeving met mooie uitzichten op de bergen en de gletsjer. Franz Josef is dichtbij de wat bekendere Fox Glacier. Allebei gletsjers. Daarnaast heb je hier mooi uitzicht op Mount Cook (hoogste berg van NZ) en Mount Tasman.
Om die bergen wat beter te zien en uit een ander oogpunt, zijn we vandaag gaan…..skydiven! Het was zo gaaf. We hadden fantastisch weer, strak blauwe hemel en een geweldig uitzicht op de bergen, de gletsjers, het strand en de Tasmanzee.
Betere manier op dit uitzicht te bekijken, konden wij niet bedenken;-)
We zijn ’s morgens om 8.00u opgehaald in Franz Josef Village en naar het vliegveldje gebracht. Hier kregen wij onze pakken en ontmoetten wij onze instructeurs. Het werd een married couples jump; de instructeurs waren ook getrouwd met elkaar;-)
We zijn met een klein vliegtuigje naar 12.000 feet (3660 meter) gebracht. Na een afscheidskus ging Kuarik als eerst. De deur ging open en de adrenaline begon te stijgen. En hup daar ga je dan voor een vrije val van circa 45 seconden. Na het openen van de parachute mocht je nog even zelf sturen en heerlijk genieten van de omgeving.
Voor je het weet, is het helaas zo voorbij.
Once in a lifetime must do experience!
Next time meer over onze dagen in het mooie zuidereiland.
Groetjes Kuarik & Martijn
19 Maart 2012 - 23:01
Serop:
Jooo zoo gaaaff! Ben echt jaloers op jullie!! Nog veel plezier de laatste paar weken in NZ! -
20 Maart 2012 - 05:48
Barbara:
Te gek!!!! Stiekem vind ik jullie nu wel heel erg stoer ;) Hebben jullie je laten filmen tijdens de sprong???
Veel plezier op t zuider eiland!!!! Xxx -
20 Maart 2012 - 21:22
Marco:
Wat ontzettend gaaf om te doen!!! Ben benieuw naar jullie volgende blog. Lees ze met plezier ;)
BAM -
21 Maart 2012 - 08:45
Janny En Kees :
Woh voor jullie zo'n sprong, wel eng hoor! Martijn weet je nog van die vakantie in Terschelling destijds samen dat ze jou ook mee wilden nemen voor een sprong uit het vliegtuig, je was toen 8 en/of 9 jaar oud, maar nu dan eindelijk deze ervaring en dat voor jullie beiden!
Geniet nog van de mooie laatste weken in Nieuw Zeeland.
Liefs Mama en Papa (Kees)
21 Maart 2012 - 11:57
GAAAAAAAAAF!!!! -
21 Maart 2012 - 20:39
Theo.hegeman:
hoi kuarik en martijn ,
ik geniet elke keer van jullie verhalen en foto`s m.n. de bergen en vulkanen
veel plezier verder
theo -
25 Maart 2012 - 19:31
Cornelis.:
Mooie sprong gelukkig is het netjes geopend anders hadden we de klap in Nederland wel gehoord
We zitten tenslotte aan de andere kant
van het bolletje
Kees. -
28 Maart 2012 - 20:25
Mayram En Setrak:
one day you fligh away,
nou dat doen jullie zeker
dat wil ik oooooooooooook
geniaaaaaaaaaaaaal lijk me dat van boven af het landschap bekijken.
geniet lekker!
nou ben benieuwd met wat voor leuks jullie de volgende weer mee aankomen
kan nie wachten!
dikke knuffel mayram en setrak
01 April 2012 - 19:35
Raymond:
Net pas tijd gehad om jullie reisverslag te lezen, wat ontzettend gaaf!!!! Weer een unieke belevenis meegemaakt, have fun!
Groetjes van Raymond, Diana, Lisanne, David, Stefan, Thomas en Sophie.