Buenos Aires en Uruguay
Door: Kuarik en Martijn
Blijf op de hoogte en volg Kuarik & Martijn
17 Juli 2012 | Uruguay, Montevideo
Zijn we weer;-).
Inmiddels zijn we 3 weekjes verder in Buenos Aires en we hebben weer een hoop te vertellen. Dus hebben jullie even….?.
Door het volgen van de Spaanse lessen elke dag, hebben we sinds 5 maanden een beetje routine in ons leven gekregen. Van maandag tot en met vrijdag volgen we 4 uur les per dag, komen thuis, lunchen, huiswerk maken en dan de straat op om Buenos Aires verder te ontdekken. In het weekend plannen we trips, zoals naar Uruguay, El Calafate en de Iguazu watervallen.
We hebben nu 3 weken school achter de rug. Spaans is een mooie taal om te spreken, maar het heeft een moeilijke grammatica, met helaas veel uitzonderingen. Met de wekelijkse test halen we wel goede cijfers (zelfs een 10) en net wanneer je denkt dat je je gaat redden in een winkel, kom je erachter dat ze niet zo rustig praten als de docent en dat ze een groter woordenschat hebben dan jij op dat moment;-). Dus nog even doorleren in Nederland en wat vaker in Spanje op vakantie.
We hebben in totaal 4 tangolessen gehad en ook dit is best lastig. Erg belangrijk dat de man leidt en begeleidt. De vrouw moet zorgen dat ze de man volgt, en dat wil nog wel eens fout gaan;-). Maar het was erg leuk om wat te proeven van de Argentijnse tango, de belangrijkste dans in dit land.
Buenos Aires is een oude stad en af en toe ook wel vervallen. BA heeft een aantal historische gebouwen, paleizen en theaters, die erg mooi zijn. De straten daarentegen zijn vaak kapot en ingezakt. Het is een drukke hectische wereldstad, elke dag komen miljoenen mensen van buiten de stad naar het centrum om te werken/studeren. Hierdoor zitten we elke ochtend weer als sardientjes in een blik. Als je denkt dat er niemand meer bij kan, wordt je gewoon ff verder tegen elkaar aangeperst, zodat het toch past;-).
Er zijn diverse leuke wijken om doorheen te lopen. Zo zijn we met een groepje van school naar de wijk La Boca geweest. Deze wijk is van oorsprong een arme wijk. In deze wijk zijn veel fel gekleurde huisjes vanwege het feit dat men het zat was dat dit een arme wijk werd genoemd, dus besloten ze om alles vrolijk te schilderen. Heel leuk om te zien. In deze wijk zie je ook veel levensgrote poppen op balkons en dergelijke, met name van Evita Perron (was een belangrijke persoon in de politiek), Maradona (bekende voetbalspeler) en Carlos Gardel (belangrijk persoon in het ontstaan van de Argentijnse tango).
Vervolgens zijn we naar de wijk San Telmo gegaan, die bekend staat om zijn vele antiek winkels.
Daarna zijn we ook gelopen naar de haven Puerto Madera met een uitzicht op de “Erasmus” brug. De zelfde ontwerper van de Erasmus brug heeft hier een zelfde soort brug laten bouwen, waarbij de vorm van de brug een tango dansend paar moet voorstellen;-).
Verder heb je in het stadscentrum Plaza del Mayo met onder andere de Casa de Gobierno (presidentieel huis), Cathedral Metropolitana, Palacio de Gobierno de la Cuidad, Museo Histrorico Nacional del cabildo y de la Revolucion de Mayo. Dus heel wat belangrijke mooie historische gebouwen.
Een belangrijke straat in het centrum is Florida calle. Een lange winkelstraat waar het de gehele dag door druk is, overdag met werkende mensen en ’s avonds met uitgaande mensen. Je hebt er vele restaurants en mooie, grote winkelcentra’s, zoals de Galerias Pacifico.
Wat ook de moeite waard is om naar toe te gaan in Buenos Aires, is begraafplaats Cemetorio Recoletta. Het lijkt meer op een wijk met kleine huisjes. Veel belangrijke en rijke mensen hebben hun praalgraf hier staan, zoals Evita Perron. De praalgraven/huisjes zijn vaak meters hoog met een deur, rijkversierd en voorzien van een klein gebedsplekje. Naast de kerk staat de mooie kerk, Iglesia Nuestra Senora del Pilar.
In Argentinië vindt je een grote mix aan nationaliteiten, zoals onder anderen Spanjaarden, Italianen, Brazilianen, Duitsers en Armenen. We hebben een Armeense straat gevonden, die ook Armenia street heet, met een Armeense kerk, school, gemeentehuis en restaurants. In een van de Armeense restaurants willen we deze week een hapje eten;-).
Over een hapje eten gesproken, hier in Argentinië heb je de beste steaks ter wereld!!!! We zijn vorige week met onze “klasgenoten” uit eten geweest in een Argentijns steakhouse en daar hebben we kunnen proeven van het overheerlijke Argentijnse vlees.
Ook hebben we gezellig samen in een ander restaurant gegeten, vanwege ons 5 jarig huwelijksdag, waar ze heerlijke steaks serveerden. Het leuke aan dit restaurant is dat het met name wordt bezocht door lokale mensen. Vijftien minuten nadat we binnen waren, begonnen een man en vrouw de trap af te lopen en een opera zang te houden. Erg leuk ongeacht of je van operamuziek houdt of niet. Ze liepen door het hele restaurant en brachten een leuke sfeer in het restaurant.
In ons tweede weekend in Argentinië zijn we naar Uruguay gegaan met een 3 uur durende boottocht van Buenos Aires naar Colonia. Uruguay is weer een nieuw land op ons reislijst. Colonia is een klein stadje, erg rustig en met weinig mensen. Dus het was wel erg lekker om uit de drukte van Buenos Aires te zijn. Mensen zijn erg vriendelijk en in tegenstelling tot Buenos Aires weten ze hier wel, als automobilist dat je moet stoppen als mensen over het zebrapad willen lopen;-). We zijn met name naar de historische wijk van Colonia gegaan, met zijn Porton de Campo (city gate), een oude muur van de oorlog, veel oude straten, pleinen en een vuurtoren. Vijf uurtjes later hebben we de 2,5 uur durende bus genomen naar Montevideo (hoofdstad van Uruguay).
Montevideo is een grote stad, minder vervallen dan Buenos Aires en een stuk rustiger. Hier hebben we onze nacht doorgebracht van zaterdag op zondag. Tussen de fraaie gebouwen vindt je mooie parken en pleinen. We waren er op zondag, dus het was heel rustig in de straten. Eind van de middag kwamen we erachter dat iedereen zich had verzameld op de zondagsmarkt;-). Dit is een markt dat zo’n vijf straten beslaat vol met kraampjes met antiek, 2e hands artikelen, groente- en fruit, souveniers en kleding. Al met al hebben we ons prima vermaakt in Uruguay.
In Argentinië wonen mensen buiten de stad vaak in een Estancia, een soort ranch/boerderij. Wij zijn een dagje langs geweest bij zo’n Estancia, Don Silvano. Een groot stuk grond met vele loslopende dieren, als kippen, kalkoens, paarden, pauwen, pelikanen en een koe. Een man op een Estancia wordt een gaucho genoemd. De gaucho op de Estancia legde ons het een en ander uit over zijn leven. Na een rondje paardrijden, konden we aansluiten voor een heerlijke Argentijnse barbecue. Tijdens de lunch was er constant entertainment. Een man en 2 dansers die verschillende liederen en dansen uit heel Argentinië lieten horen/zien. Er waren mensen uit verschillende landen en van elk land zong de man een lied, uit Nederland zong hij “tulpen uit Amsterdam”;-). Na het eten, kregen we een paardenshow en eindigde we de dag met een Argentijns lekkernij.
Al met al weer van alles gezien en beleeft in Buenos Aires en omgeving. Op dit moment zitten we in El Calafate in Patagonië (het zuiden van Argentinië). Hier is het een stuk kouder en zijn hele mooi gletsjers te zien. Maar hier meer over volgende week…..;-).
Hasta luego
17 Juli 2012 - 10:53
Mama Janny En Kees :
Lieve Allebei,
Het is nu steeds een volgend hoofdstuk uit een heel mooi boek!
Wat een geweldig en mooi verhaal is er weer geschreven, en wat
is het genieten om dit te lezen. De foto's zeggen ons dat jullie het
reuze naar jullie zin hebben en ook alles oppakken om te doen en te
zien! Wij wensen en gunnen jullie nog een aantal hele mooie weken toe!
Me missen jullie erg en die weken zijn wij aan het aftellen!
Veel liefs en knuffels van Mama en Papa Cees
18 Juli 2012 - 12:44
Mayram En Setrak:
Ola Senor en Senorita.
Comastas, si?
Ja, jullie zullen waarschijnlijk wel denken wat staat daar nou weer.
Nou ik bedoel hoe is het met jullie. Ik hoef dat natuurlijk niet aan jullie te vertalen, dat wisten jullie allangggggggggggggggg.
Ik denk dat ik het ook niet hoef te vragen, het is wel weer duidelijk hoor.
Het mooie verhaal en de mooie foto`s zeggen wel weer genoeg.
Wij als familie mogen van geluk spreken met zulke twee kanjers. Door dat jullie deze prachtige reis maken genieten wij ook met jullie mee van uit Nederland. Dank jullie wel hiervoor.
O, ja nog van harte met jullie trouwdag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dikke knuffel
Mayram en Setrak -
19 Juli 2012 - 07:05
Heiei:
Wow, mooi weer.. mooie foto's vooral een mooie stel !!!
Geniet lieverdjes... !!!
xxx
p.s. : het blijft regenen...hier!!!