Het Noordereiland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu Het Noordereiland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu

Het Noordereiland

Door: Kuarik en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Kuarik & Martijn

15 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Tena Kaoutou Lezers,

Afgelopen zondag (11 maart) was onze laatste dag op het Noordereiland van NZ. Wij zijn ’s middags vanaf Wellington op het Noordereiland met een drie uur durende ferry naar Picton op het Zuidereiland gevaren. De ferry vaart door de Cook Strait. Een schitterend stuk water met mooie uitzichten op beide eilanden. Helaas was het behoorlijk koud en veel wind. Voordat we afscheid nemen van het Noordereiland eerst onze belevenissen op dit mooie gedeelte van Kiwi-land.

Vanaf het uiterste Noorden op het Noordereiland zijn we doorgereden naar het midden van het eiland. We zijn door het stadje Te Puke gereden, dat staat in een gebied waar heeeel veeel kiwi’s worden verbouwd (grootste kiwi leverancier ter wereld). We zijn in een winkeltje geweest en hebben kunnen proeven van de kiwiwijn, kiwisap en kiwiberry’s. Te Puke is dan ook Kiwi-hoofdstad van de wereld.

In Cambridge hebben we een kennis met zijn gezin bezocht die in NZ 3 jaar voor zijn werk verblijft. We hebben gezellig gezeten en heerlijk home-made Nieuw Zeeland’s Barbie (BBQ) gegeten ………..mmm.

In het centrale gedeelte van het Noordereiland liggen veel actieve vulkanische gebieden, met kraters, kratermeren, vulkanen, marmer terrassen, borrelende modderpoelen en geisers. We zijn naar twee populaire vulkanische parken geweest in de buurt van Rotorua en Taupo, Waimangu Volcanic Valley en Wai-o-Tapu . Tijdens (lange, uren durende) wandelingen hebben we mooi gekleurde kraters gezien, supermooie uitzichten, blauw/groen gekleurde kokende kratermeren en geisers.

Ons tentje stond aan Lake Rotorua, een borrelende warm meer. 10 meter van ons vandaan hoorde je het water de hele dag door borrelen, grond onder ons was ook lekker warm. Het grappige was als je ging graven op het strand aan het meer, dat warm water uit de grond kwam. Zo kun je je eigen Hot pool graven;-)

Verder landinwaarts hebben wij onze mooiste wandeling tot nu toe gemaakt, de Tongarino Alpine Crossing. Dit is een 18 km lange wandeling door en in zeer grote vulkanen en kraters, waarbij je wandelt over mooi aangelegde paden en klimt over rotsen en tegen bergen. Ja, jullie lezen het goed……..Kuarik heeft 18 km gelopen door de bergen;-) Het was een pittige tocht waarbij we af en toe behoorlijk wat moesten klimmen, maar we werden beloond met “Mount Dome en Mordor”, van Lord of the Rings, mooi donkerrood gekleurde Red Crater, mooi groen/blauw gekleurde meren en fantastische uitzichten op een zonnige dag.

We zijn vervolgens naar het westen gereden, naar Mount Taranaki (Mount Egmond). Dit gebied heeft vaak erg veel last van onstuimig weer (veel wind), zo hebben ze een aantal weken terug een behoorlijke storm gehad, waarbij lange tijd geen stroom was in sommige plaatsen. We hebben op een zonnige windloze dag toch hier ons tentje neergezet, eigenwijs als we zijn;-) En ja hoor, de volgende ochtend hadden we last van onze armen, omdat we de hele nacht ons tentje moesten vasthouden om niet met tent en al weggeblazen te worden. Het is een mooie locatie, maar we hebben toch maar besloten verder te reizen;-)

Uiteindelijk zijn we op het Noordereiland geëindigd in Wellington (hoofdstad van NZ). Deze stad beviel ons gelijk goed. Mooi stad, druk op een leuke manier, leuke straten om doorheen te lopen, veel winkels, leuk uitgaansgebied. Wat minder stijf en meer levendig dan Auckland.
In Wellington zijn we naar de Botanische Tuinen geweest, mooi aangelegde tuinen. Verder zijn we naar het Te Papa museum geweest. Erg leuk gratis museum met verschillende tentoonstellingen over het ontstaan van NZ, over de vulkanen die er zijn, een modelhuis die een aardbeving na bootst, informatie over de flora en fauna en de mogelijkheid om op een speelse manier dingen te leren. Hiermee is het einde gekomen aan ons bezoek aan het Noordereiland van NZ.

Het is leuk om te zien dat de Nederlanders hier hun sporen hebben achter gelaten. Nagenoeg Iedereen kent wel iemand uit Nederland of heeft familie wonen in Nederland. Winkels hebben soms Nederlandse producten, zoals Euroshopper hagelslag, knakworst en Albert Hein soep. In de supermarkt wordt ook rookworst verkocht onder de naam “rookworst”. Producten zijn wel weer 3 keer zo duur als in NL zelf.

De wegen op het Noordereiland zijn supermooi, goed aangelegd, mooi landschap dat steeds veranderd, van bergen met bomen, mooie heuvels en uitzichten op de grote bergen. Gek is wel dat je buiten de bebouwde kom bijna overal 100 km/h mag rijden, ook op de bochtige en heuvelachtige wegen, waar je toch echt niet harder kan dan 40 km/h om niet uit de bocht te vliegen;-)

Het Noordereiland was leuk en mooi, maar volgens velen wacht ons op het Zuidereiland nog veel meer moois te zien………….daar hebben we de afgelopen dagen al wat van mee gemaakt……………maar dat is voor het volgende reisverslag;-)

Good’day everybody

• 15 Maart 2012 - 08:03

Janny En Kees:

Weer heel erg genieten van dit schitterend reisverslag en de mooie foto's. Het brengt ons op het idee om ook zeker dit mooie gebied eens te bezoeken een betere reclame voor Nieuw Zeeland is er niet op deze manier. We reizen met jullie mee in dit schitterende deel van de wereld. Beleef jullie lieve Martijn en Kuarik de volgende nieuwe reiservaringen met heel veel plezier.
    We kijken nu alweer uit naar het volgende reisverslag
    Geniet ervan, wees voorzichtig en heel veel liefs en knuffels van mama en Kees

• 15 Maart 2012 - 08:33

Levi:

Niiiiice!!! Wat een prachtig land! Lekker genieten!

• 15 Maart 2012 - 10:08

Annelies :

hoi M&K, super om jullie te kunnen volgen. Veel plezier nog in NZ, ik heb daar nog familie wonen. Moet prachtig zijn heb ik gehoord. Enjoy!

• 15 Maart 2012 - 11:43

Eelco En Tineke:

Schitterende foto's en leuk om jullie avonturen zo te volgen! En respect Kuarik voor die 18km in de bergen 'haha...
    Have fun!!

• 15 Maart 2012 - 12:21

Anoeshsis:

Wat maken jullie veel mee, ben niet jaloers hoor ;)! En eigenwijs als jullie zijn ook he toch je tentje opzetten ;)! kus

• 16 Maart 2012 - 21:57

Suzan&horen:

Wat een mooie foto's! Super gaaf om te zien. Op naar een nieuw avontuur.... Veel plezier -x-

• 19 Maart 2012 - 22:34

Vera Pilikyan:

m ooi fotos geniet ervan wees voorzichtig veel liefs van onze alle

• 20 Maart 2012 - 09:35

Ton En Linda:

Wij vonden het ook leuk om weer bij te kletsen en ja: een Barbie hoort daar bij

Cheers mate and have fun!