Start in Kiwi land - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu Start in Kiwi land - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Kuarik & Martijn - WaarBenJij.nu

Start in Kiwi land

Door: Kuarik en Martijn

Blijf op de hoogte en volg Kuarik & Martijn

01 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Good’day everybody,

Na lange vluchten, security’s en wachten zijn we dan eindelijk aangekomen in Nieuw Zeeland! Het land van de kiwi’s (lokale bevolking), kiwi-vogel, kiwi-fruit en de All Blacks (rugby team).

We zijn donderdag 23 februari aangekomen in Auckland op het Noordereiland. Na een nacht in een hotel, zijn we de volgende ochtend gestart met het ophalen van onze huurauto, een Nissan Sunny, dat belooft veel zonneschijn;-). In NZ rijden ze links, dus dat is wel even wennen, maar na een paar kilometer rijden we al aardig links;-). De wegen in NZ zijn over het algemeen zeer goed, met uitzondering van de vele wegwerkzaamheden met de aardige STOP/GO mannetjes;-).

In NZ is kamperen heel populair en zo gaan wij dus ook kamperen, maar dan hebben we wel kampeerspullen nodig! Dus, wij op weg met Sunny naar een winkel om onze spullen in te slaan. Bij toeval kwamen we bij The Warehouse, een groot warenhuis waar je van alles kan kopen. Hier hebben we al onze kampeerspullen gekocht. Een voorwaarde van Kuarik was een tent waar je in kan staan. En dat is gelukt, je kan zelfs achter elkaar aan rennen;-).

De eerste dagen hebben we doorgebracht in Auckland en omgeving (Takapuna Beach). Auckland is een mooie, schone stad. Maar voor een wereldstad zeker niet druk. Na Auckland hebben we het mooie noorden van het Noordereiland verkend tot en met Cape Reinga (het noordelijkste met de auto te bereiken punt van NZ). Via de bochtige en heuvelachtige wegen met schitterende uitzichten over het heuvelachtige platteland en de vele stranden en baaien langs de kust, is het mooi rijden door dit gebied van NZ. Onderweg zijn we natuurlijk gestopt voor wandelingen langs het strand en het schieten van mooie foto’s.

In NZ is de bekendste boom, de Kauri boom. Deze bomen kunnen zeer oud worden, tot wel 2.000 jaar oud! Wij hebben diverse Kauri bomen gezien in de bossen bij de Whangarei Falls en Waipoua Forest. In Waipoua forest zijn de grootste en oudste Kauri bomen van het land. Zo ook de “Lord of the Forest” (de oudste boom). Diegene die Lord of the Rings deel 2 hebben gezien, komen deze bomen misschien bekend voor. In deze bossen leven veel kiwi-vogels. Helaas hebben wij nog geen Kiwi-vogel gezien. Kuarik’s missie voor deze vakantie;-).

In NZ zijn ook mangrove bossen. Zo hebben wij bij Waitangi door een mooi mangrove bos gelopen over netjes aangelegde boardwalks.

De campings in NZ zijn mooi, schoon, georganiseerd en compleet. De meeste campings zijn voorzien van complete keukens met meerdere gasstellen en keukengerei. Dus geen geklungel met een gaspitje;-). De campings in dit gebied zijn vaak gelegen aan of nabij het strand, en daar maken wij natuurlijk ook gebruik van door lekker op het strand te genieten van de zon.

De stranden en baaien aan de oostkust zijn schitterend en daar hebben we het volgende op te zeggen: “When your looking for a nice and quiet beach, forget Bali and fly to New Zealand”. Het zeewater is helder blauw, het zand fijn korrelig wit en de baaien schilderachtig. De foto’s zijn mooi, maar nooit zo mooi als in het echt.

Wij gaan nog ff 5 weken genieten van dit mooie land, dus tot gauw……

• 01 Maart 2012 - 08:28

Heidi:

Ooooch sounds super....!!!!
    enjoy everyday my friends....
    Miss u guys...
    xxxxxxx

• 01 Maart 2012 - 08:37

Karnik Beyazkaya:

Ga gewoon zo door, ik ben beetje jaloers op jullie. Martijn kan je voor mij ook zo een reis plannen? ga wij dat ook doen met Finnie als we 75 zijn.

• 01 Maart 2012 - 10:32

hey martijn ben je je kortebroek & slippers vergeten? mischien kun je iets van kuarik lenen die loopt er wel zomers bij.

gr jw

• 01 Maart 2012 - 13:19

Mama Janny (schoon):

Oooooh wat een mooie plaatje van jullie, dat was het eerste wat ik zag bij het openen van jullie site. en wat heb ik weer genoten even dichtbij en mee genieten met deze bijzondere reis!
    Wat een ervaringen voor jullie en wat een mooi land. Een boeiend reisverslag en vele mooie foto's. Kijk weer uit naar de volgende ervaringen Martijn en Kuarik.

Liefs en Knuffels

• 01 Maart 2012 - 20:48

Ani:

hoi kufik en martijn have a nice days in NZ en vergeet geen kiwis voor ons mee te nemen kusjes

• 03 Maart 2012 - 09:04

Milouda:

Hoi Kuarik en Martijn!
    Wat een prachtige foto's zeg!!! WAUW!
    Zoveel moois dat jullie zien!
    take care

• 03 Maart 2012 - 17:52

Anoesh:

Je weet dat ik altijd heb gezegd nieuw-zeeland dat trekt me niet, ik kom er nu wel op terug hoor ;).kus

• 04 Maart 2012 - 16:53

Ralf:

Een woord: Jaloers!!! ;-)

• 05 Maart 2012 - 10:34

Suzan:

hahahaaa.. Een tent waar je in kunt staan en zelfs rennen. Super! Weer ontzettend mooie foto's. genietse nog effe 5 weken... Knuffel vanuit regenachtig Nederland! -x-

• 08 Maart 2012 - 18:42

Papa Kees:

Zeer mooie plaatjes , mooi land geniet ervan wel lastig dat ik nu nog 5 maanden
    moet wachten tot jullie thuis zijn omdat;
    ik een probleempje heb mijn mijn aansluitingen qua t.v.
    Maar ik wacht wel hoor (valt wel mee)
    Hier in het Veen alles OK alleen het verkoudheid griepje wil niet over gaan
    ach als de zon ooit weer eens gaat schijnen in Nederland !
    gr pa(schoon) Kees

• 10 Maart 2012 - 09:32

Yvonne:

Dear Kuarik:

Still in New Zealand? Waiting your new Pohto!
    Recently bad weather in HK , fog + rain often , humid air make muscle pain to me :(
    Hope U wonderful time everyday!
    xxx yvonne.